Michiel Mouris naar WK veldrijden in Tsjechië

Zondag 4 februari is een belangrijke dag voor de 16-jarige junior Michiel Mouris uit Baambrugge. Hij doet dan mee aan het Wereldkampioenschap veldrijden in het Tsjechische Tabor.

Dat Mouris, vrijdag 26 januari jl. nog gekozen tot Rondeveens Sporttalent 2023, in vorm is, bewees hij afgelopen zondag in Hoogerheide, een cross die meetelde voor de Wereldbeker. Michiel finishte als 6e, maar had weinig achterstand op nummer 2, de Nederlandse Kampioen Senna Remijn.

Mouris, met zijn 16 jaar de jongste van het deelnemersveld, is eerstejaarsjunior en moest het opnemen tegen voornamelijk tweedejaarsjunioren van 17 en 18 jaar. ,,Een knappe prestatie van Michiel,” reageerde bondscoach Gerben de Knegt. ,,Het parcours in Tabor lijkt sterk op dat van Hoogerheide, dus hij zou daar ook wel eens bij de top 10 kunnen rijden. En met een beetje voorspoed ook top 5. Van Michiel gaan we nog veel plezier beleven.”

Sinds het begin van het lopende cross-seizoen maakt Mouris deel uit van de beste Nederlandse crossploeg ZZPR-Parkhotel-Orange Babies.AlgemeenDe Ronde VenenSportmichiel mourisSporttalent 2023wk veldrijden tabor


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×