15-jarige baambrugse michiel verslaat dylan groenewegen

Amsterdam/Baambrugge – Het was voor Dylan Groenewegen slechts een trainingsrit in de voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. Toch is de uitslag van de Amsterdamse Cross Competitie zeer opmerkelijk te noemen.

De topsprinter op de weg – hij won vijf etappes in de Tour de France- werd in de veldrit namelijk geklopt door de pas 15-jarige Michiel Mouris uit Baambrugge.

Het podium in Het Twiske, even ten noorden van Amsterdam, was sowieso opvallend. De tiener stond op de hoogste trede van het ereschavot tussen de wielrenner van de BikeExchange-ploeg en zijn broer Wessel Mouris, die derde werd.

Groenewegen, die een tijdje geleden verhuisde van Vinkeveen naar Ouderkerk aan de Amstel, kon er niet echt mee zitten. “Ik heb in elk geval een bosje bloemen gekregen”, zei de nummer twee met een lach tegen NH Nieuws. “En ik heb lekker getraind. Natuurlijk doe je altijd je best. Maar als er dan iemand anders beter is, dan is dat zo.”

Michiel is nog lang geen prof, al wordt hem door kenners wel een grote toekomst toegedicht. Eerder dit jaar herstelde de tiener nog van hartproblemen. “Het is erg speciaal om hier van Dylan te winnen”, reageerde Michiel  koeltjes. “Ik heb in het begin even in zijn wiel gezeten, want Dylan rijdt natuurlijk heel hard. Op de technische stukken ging ik steeds op kop en kon ik een gaatje slaan.”

Groenewegen beaamde dat hij in de vele bochten en technische stukken de jongeling niet kon bijbenen. Het verloren terrein kon hij op de rechte stukken uiteindelijk niet meer goedmaken. Groenewegen denkt dat hij misschien wel van ‘de toekomstige Van der Poel’ verloren heeft. “Laten we het hopen. Al is dat nu nog erg vroeg om te zeggen natuurlijk. Hij is Nederlands kampioen bij de nieuwelingen en die rijden tegenwoordig al zó hard. Dat geeft wel aan dat hij een heel groot talent is. Nu komt de tijd waarin hij serieus met zijn sport bezig moet blijven.”

Bron: NOS/NH Nieuws Foto: NH Nieuws

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeNieuwsSportamsterdam cross competitiebaambruggedylan groenewegengemeente de ronde venenhet twiskemathieu van der poelmichiel mourisrtv ronde venenSportTeam BikeExchange-Jaycoveldrijdenwessel mouriswielrennen mannen

Meer in dossier amsterdam cross competitie

Meer in dossier amsterdam cross competitie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×