Nostalgische filmmiddag Wilnis

In het kader van haar veertigjarig bestaan organiseert historische vereniging De Proosdijlanden de komende maanden een reeks van nostalgische filmmiddagen. Met medewerking van de organisatoren van de nostalgische films over Vinkeveen verzamelden de beheerders van de beeldbank van De Proosdijlanden een schat aan filmfragmenten over Wilnis, Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude.

Op zaterdagmiddag 2 maart a.s. is de voorstelling van de films over het vroegere Wilnis in ’t Oude Parochiehuis aan de Bozenhoven 152, tegenover de Driehuiskerk. De voorstelling begint om 13:30 uur. Kaarten zijn vanaf maandag 5 februari a.s. te koop bij de Jumbo Wilnis aan de Molmlaan en bij Rijwielhandel Smit aan de Dorpsstraat 4 te Wilnis voor € 4 per stuk. De kaarten geven recht op toegang en een kop koffie of thee.

De filmfragmenten over Wilnis betreffen onder meer de periode 1936 tot 1939, met originele muziek en begeleidend commentaar van Jan Bluemink sr. Tevens sfeerbeelden uit 1953, destijds gefilmd in opdracht van zangvereniging Con Amore en ten slotte beelden uit 1959.

Het totale programma beslaat inclusief een pauze ruim twee uur. Een voorproefje van de films is te bekijken op www.proosdijlanden.nl.

De nostalgische filmmiddagen in de andere dorpen staan gepland voor 6 april in De Rank in Mijdrecht, 18 mei in de Vinkefest Feesttent in Vinkeveen en 1 juli in de Dorpskerk Abcoude. Hierover volgt nog nader bericht.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenGemeenteNieuwsRegioWilnis40-jarig bestaanhistorische vereniging de proosdijlandennostalgische filmmiddag

Meer in dossier 40-jarig bestaan

Meer in dossier 40-jarig bestaan


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×