Subsidie voor kleine landschaps- elementen buitengebied

De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor het plaatsen of herstellen van kleine landschapselementen op erven in het buitengebied. Deze subsidie komt voort uit het provinciaal initiatief ‘Kleine Landschapselementen’. Daarin werkt de gemeente samen met meerdere Utrechtse gemeenten, waaronder de gemeenten Stichtse Vecht en Woerden.

Vanuit dit initiatief stelt de provincie subsidie beschikbaar voor eigenaren of gebruikers van agrarische grond. De kleine landschapselementen, variƫrend van knotbomen en houtsingels tot geriefhoutbosjes en bloeiende slootkanten, dragen bij aan de biodiversiteit. In aansluiting op dit initiatief biedt De Ronde Venen nu ook subsidie voor kleine landschapselementen op particuliere erven in het buitengebied.

De afgelopen 50 jaar zijn veel van de kleine landschapselementen verdwenen of onvoldoende onderhouden. Dit is jammer, zeker gezien hun waarde en voordelen. Kleine bosjes en hagen bieden beschutting aan zangvogels, libellen en vlinders, terwijl waterpoelen een leefgebied vormen voor kikkers, padden en salamanders. Natuurvriendelijke slootkanten zijn een voedsel- en schuilplaats voor opgroeiende visjes en weidevogels.

Gemeente De Ronde Venen staat klaar om eigenaren te helpen bij de praktische uitvoering en formele zaken over landschapselementen op hun erf. Elk erf en landschap is uniek, dus elke aanvraag wordt zorgvuldig beoordeeld om een passende oplossing te vinden. GeĆÆnteresseerden kunnen een mail sturen naar landschap@derondevenen.nl. Zij ontvangen dan meer informatie over het plaatsen of herstellen van kleine landschapselementen op hun erf.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegiobuitengebiedkleine landschapselementensubsidie

Meer in dossier buitengebied

Meer in dossier buitengebied


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×