Op de foto: Joost en Simon Samsom met minister Christianne van der Wal

Joost Samsom kandidaat agrarische ondernemersprijs

Agrariër Joost Samsom uit Wilnis is één van de tien kandidaten voor de prestigieuze titel ‘Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024’.

Dit jaar wordt de prijs voor de 28e keer toegekend aan een topondernemer met passie, lef, ambitie en doorzettingsvermogen. De titel biedt erkenning aan ondernemers die als rolmodel dienen voor de sector en die andere bedrijven in de keten inspireren.

De jury van Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024 selecteert vijf genomineerden uit de tien kandidaten. Op 1 maart worden die vijf bekendgemaakt Vanaf dat moment kan het publiek stemmen op hun favoriet. Op 27 maart a.s. wordt de winnaar gekozen en mag deze zichzelf een jaar lang ‘Agrarisch Ondernemer van het Jaar’ noemen.

Joost Samsom, een gedreven biologische melkveehouder, staat bekend als een ware pionier. Hoewel persoonlijke successen, zoals het ontvangen van een prijs van de Dierenbescherming, hem trots maken, hoopt hij vooral dat zijn inspanningen andere boeren inspireren om zijn voorbeeld te volgen.

Samen met zijn vrouw Liesbeth (62) en zoon Simon (31) beheert Joost Samsom (60) een biologisch melkveebedrijf in Wilnis. Het bedrijf omvat ongeveer 120 koeien en 60 stuks jongvee. Ze bezitten 75 hectare grond, waarvan 27 hectare als natuur is ingericht. Daarnaast wordt een aantal hectares gebruikt voor natuurbeheer in samenwerking met particulieren, de provincie Utrecht en Staatsbosbeheer.

Naast de melkveehouderij beschikt het bedrijf over het paviljoen “De Grote Sniep” met een uitkijktoren en een eigen natuurgebied.

Kijk voor meer informatie op de website van Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2024.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsagrarisch ondernemer van het jaar 2024

Meer in dossier agrarisch ondernemer van het jaar 2024

Meer in dossier agrarisch ondernemer van het jaar 2024


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×