Nieuwe expositie waar muziek in zit bij KunstRondeVenen

In de galerie van KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht is een nieuwe expositie ingericht met een heel bijzonder thema: het ei. Niets past beter bij het aankomende voorjaar.

Edith Veenhof en Tiety Entjes-Weij tonen hun kunstzinnige eieren. Beide kunstenaars staan aan de top van Nederland in hun kunstgenre, beschilderde- en bewerkte eivormen. Beiden hebben met hun kunst in binnen- en buitenland prijzen gewonnen. U bent welkom om deze unieke kunstvorm te bekijken op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur. De expositie is te zien van 7 tot en met 30 maart.

Edith Veenhof deed haar kennis en vaardigheid op door tal van workshops te volgen in Nederland, Engeland en Amerika. Daar heeft ze diverse technieken aangeleerd. Ze laat eieren in diverse vormen zien; zelfs eieren waar muziek uit komt. Edith vindt haar inspiratie in de natuur, sprookjes, magazines en de bekende eieren van Fabergé. Elk ei is uniek. Ze gebruikt eieren van zebravinken tot struisvogels en alles wat daar tussenin zit. Door haar kennis van dit onderwerp heeft ze tal van lezingen gegeven over de geschiedenis van het ei van verleden tot heden. Vraag haar ernaar, als u de expositie bezoekt.

Tiety Entjes-Weij treedt op als gastexposant. Zij begon in 1975 met het beschilderen van eieren. Aanvankelijk met eenvoudige bloemetjes gevolgd door portretten, wat ze nog altijd met veel plezier doet. Toen ze deze vaardigheden onder de knie had, is zij schilderles gaan nemen, om ook het schilderen met olieverf op doek te leren beheersen. Zij is veelzijdig in de keuze van onderwerpen, die variëren van molens, dieren, ‘oude meesters’, tot portretten van het koningshuis.

Tiety vertelt: ‘In Engeland heb ik de eerste prijs gewonnen met een portret van Koningin Elizabeth en ook voor dat van keizerin Sisi.’ Zij schildert ook iconen met pigment en eigeel. Tiety is al vaak op t.v. te zien geweest om te praten over haar schilderwerk,  zoals in Koffietijd en bij Carlo en Irene. Op haar website, www.art-on-eggs.nl, laat zij ook haar collectie en filmpjes zien.

Kijk voor meer informatie over de expositie en over de kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen op www.kunstrondevenen.nl of op haar Facebook-pagina.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsedith veenhofgalerie winkelcentrum de lindeboomkunstrondevenentiety entjes weij

Meer in dossier edith veenhof

Meer in dossier edith veenhof


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×