Lezing 'Bommel en Bijbel' in De Rank

Op woensdag 20 maart geeft Klaas Driebergen in De Rank een lezing over zijn boek ‘Bommel en Bijbel’.

Velen kennen de verhalen van Heer Bommel en Tom Poes, geschreven door Marten Toonder. Kenmerkend is dat sommige hiervan, hoewel ze reeds lang geleden verschenen, nog steeds actueel zijn. Marten Toonder bedient zich in die verhalen regelmatig van archaïsch taalgebruik, waarin soms de ”tale Kanaäns”, de taal van de Statenbijbel, herkenbaar is. Voorbeelden hiervan zijn uitdrukkingen als “hovaardij en winderigheid”, “bekommernis” en “ijdelheid”. Verschillende verhalen zijn geïnspireerd door de Bijbel.

Klaas Driebergen is een Bommelkenner die de relatie van die verhalen met bijbel en geloof grondig heeft onderzocht. In zijn boek” Bommel en Bijbel” werkt hij dit op een boeiende en toegankelijke wijze uit.

De lezing in De Rank op 20 maart a.s. start om 20:00 uur. De Rank is te vinden aan de Prins Bernhardlaan 2, Mijdrecht.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsRegiobommel en bijbelde rank mijdrechtklaas driebergenlezing

Meer in dossier bommel en bijbel

Meer in dossier bommel en bijbel


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×