Gouden start TwirlPower

TwirlPower, de twirl-afdeling van VIOS Mijdrecht, heeft 2 maart het nieuwe twirlseizoen geopend met een wedstrijd in Alkmaar. In totaal liet TwirlPower 8 shows zien in verschillende categorieën. En met succes! Er werden weer vele gouden medailles naar Mijdrecht meegenomen.

Zaterdag 2 maart waren alle leden naar Alkmaar afgereisd. Om ongeveer 11:00uur was de eerste deelnemer aan de beurt. Naomi van Zuijlen beet het spits af met haar 2-baton routine, een show waarin zij met 2 batons tegelijk twirlt. In haar drukke categorie leverde dit Naomi een bronzen medaille op.

Na Naomi waren de KidsTwirl-meiden aan de beurt. De jongste dames hebben een eigen solo-show. Zodra kinderen lid worden bij TwirlPower wordt namelijk al gestart met een KidsTwirl-show, die al snel in een wedstrijd voor een jury kan worden gedaan. Sofie, Nikki en Angelina hadden hard gewerkt aan hun show en dat leverde alle drie een gouden medaille op.

En alsof 2 batons nog niet genoeg zijn, doet Naomi ook een show met 3 batons tegelijk! Uiteraard is dit supermoeilijk, omdat er altijd 1 baton in de lucht is tijdens de hele show. Hier behaalde Naomi een gouden medaille! En ook met haar dancetwirl mocht Naomi even later nogmaals de vloer op. Een dans met de baton op het nummer ‘All Eyes on Me’. Ook hier zette Naomi een mooie prestatie neer, maar in een categorie met 13 deelnemers viel ze buiten de medailles.

Het ensemble deed natuurlijk ook mee met hun circusshow. Hierop was tijdens de winterstop hard getraind en dat was duidelijk te zien op de vloer. Robin, Bente en Sofie deden het erg goed en ook dit optreden werd beloond met een gouden medaille.

En als laatste show van TwirlPower mocht Bente de vloer op met al haar attributen. Zij heeft een heksenshow en dat betekende dat ze niet alleen de baton meeneemt, maar ook nog een grote zwarte spin, een kookpot en een toverboek. En met al deze zaken werd gedanst. Deze dans leverde ook Bente een gouden medaille op!

Uiteindelijk werden in totaal 8 gouden en 1 bronzen medaille naar Mijdrecht meegenomen.

Voor meisjes en jongens die ook interesse hebben in de twirlsport organiseert TwirlPower op zondag 7 april a.s. een Twirl-, Dans- en Doe-Dag. Van 14:00 tot 16:30 uur worden in het VIOS-clubgebouw ‘De Notenkraker’ aan de Windmolen 77 te Mijdrecht, verschillende workshops gegeven met twirl, dans en lenigheid. Na afloop volgt een kleine show voor de ouders en andere belangstellenden.

Je kunt je hier nog voor opgeven! Ben je tussen de 5 en 12 jaar en kom je uit Mijdrecht of omgeving, stuur dan een e-mail via twirlpower@vios-mijdrecht.nl en dan ontvang je alle informatie. Deelname aan de middag is overigens gratis.



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsRegioSporttwirlpower


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×