De klimaatadaptieve tuin bij De Woudreus

Workshop 'Maak je eigen tuin klimaatbestendig'

Op donderdagavond 28 maart a.s. vindt bij NME Centrum De Woudreus in Wilnis de gratis workshop ‘Maak je eigen tuin klimaatbestendig’ plaats.

Het klimaat verandert en dat merken we. Tijdens (steeds vaker voorkomende) warme dagen loopt de temperatuur hoog op in je tuin, terwijl tijdens (langdurige) piekbuien het water soms niet meer wegloopt. Wil je weten hoe je aanpassingen aan je tuin kunt doen om beter om te gaan met wisselende weersomstandigheden? Doe dan mee.

De workshop is ook interessant als je meedoet met de actie NK tegelwippen van de gemeente. Kijk voor meer informatie hierover op www.derondevenen.nl/tegeltaxi.

Julian Werner van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) geeft de workshop. Hij is community manager voor klimaatadaptatie bij AGV. In deze rol wil hij inwoners, bedrijven, maatschappelijke- en groene organisaties en woningcorporaties enthousiast maken om op lokaal niveau groenblauwe maatregelen te nemen. Julian geeft praktische tips om in je eigen tuin en omgeving de eerste stappen te zetten. In de klimaatadaptieve tuin die bij De Woudreus wordt aangelegd, kun je mooie voorbeelden bekijken.

Heb je geen eigen tuin, maar ben je wel heel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Dan kun je ook
deelnemen aan deze workshop.

De workshop is gratis en vindt plaats bij NME-Centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. Inloop vanaf 19:15 uur. De workshop duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Aanmelden is verplicht via de website van De Woudreus.



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsRegioklimaatadaptieve tuinnme centrum de woudreusworkshop

Meer in dossier klimaatadaptieve tuin

Meer in dossier klimaatadaptieve tuin


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×