Druk bezochte bewonersbijeenkomst over werkzaamheden Demmerik

De bewonersavond over de werkzaamheden die deze zomer worden verricht aan Demmerik in Vinkeveen is dinsdagavond 19 maart jl. druk bezocht. In de zomer wordt ter hoogte van Arkenpark Mur een nieuwe brug in de Demmerik aangelegd en vindt groot onderhoud aan de weg plaats. De werkzaamheden starten begin juni en duren ongeveer 12 weken.

Ruim 60 bewoners en ondernemers waren naar de Boei in Vinkeveen gekomen om te worden bijgepraat over de werkzaamheden. Belangrijk onderdeel daarvan is de aanleg van de nieuwe brug ter hoogte van Arkenpark Mur. Vorig jaar bleek de bestaande brug te zijn verzakt en dat vervanging noodzakelijk is. De nieuwe brug houdt dezelfde doorvaarthoogte als de oude, maar wordt wel iets breder.

Tegelijk met de aanleg van de nieuwe brug wordt ook groot onderhoud gepleegd aan de weg Demmerik. In het voorontwerp dat nu is gemaakt, worden de verzakkingen aangepakt, wordt nieuw asfalt aangelegd en worden snelheidsbeperkende maatregelen aangelegd. De bestaande drempels en verhogingen op kruisingen (punaises) keren weer terug. Er komen geen nieuwe drempels. Aan beide zijden van de weg komen rode fietssuggestiestroken en voor autoverkeer is midden op de weg een rijstrook beschikbaar. In geval van tegenliggers kan autoverkeer van de fietssuggestiestrook gebruikmaken. De weg visueel ‘smaller’ maken en werken met kleurvlakken werkt snelheid verlagend, blijkt uit onderzoek en uit ervaring die elders in de gemeente is opgedaan.

Bewoners lieten tijdens de bijeenkomst duidelijk blijken zich zorgen te maken over de snelheid van het verkeer waarbij zij zich afvroegen of de visuele maatregelen voldoende zijn om die snelheid te verlagen. Zij drongen aan nog eens de mogelijkheden te onderzoeken om bijvoorbeeld wegversmallingen aan te leggen in de vorm van bloembakken om de snelheid uit het verkeer te halen. De gemeente heeft toegezegd hier nog eens kritisch naar te kijken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Uiterlijk eind april moet hier duidelijkheid over zijn.

Op de gemeentelijke website is meer informatie over de werkzaamheden te vinden en is onder andere de presentatie te zien die is gegeven. Bewoners en/of ondernemers kunnen via het reactieformulier op de website vragen of opmerkingen kwijt.

De Demmerik na de werkzaamhedenAlgemeenDe Ronde VenenGemeenteVinkeveenbewonersbijeenkomstdemmerik vinkeveenwerkzaamheden demmerik

Meer in dossier bewonersbijeenkomst

Meer in dossier bewonersbijeenkomst


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×