Musicalgroep Poppies bereidt zich voor musical Alice in Wonderland

Op 6 en 7 april organiseert Stichting Poppies in ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht de musical “Alice in Wonderland”. Deze musical wordt uitgevoerd door kinderen, om hen op een speelse manier kennis te laten maken met theater en jong talent een podium te bieden.

De stichting heeft als doel om jong talent uit de lokale omgeving een kans te geven om zich te presenteren. Theaters merken steeds vaker dat ze hun jonge publiek verliezen, daarom doen verschillende stichtingen en gemeenten oproepen aan jongeren om zich aan te sluiten bij theaters of organisaties zoals Poppies. Gemeenten gaan steeds vaker samenwerkingen aan met andere gemeenten om meer jongeren te bereiken. Onlangs hebben cultuurwethouders van de gemeenten Leiden, Gouda en Dordrecht bijvoorbeeld een driejarig samenwerkingsverband ondertekend.

Stichting Poppies heeft daarom bewust gekozen voor een musical die bekend is bij jongeren. “We hebben gekozen voor ‘Alice in Wonderland’, maar dan voor de tweede versie, omdat deze een andere benadering heeft dan de eerste versie die iedereen herinnert aan de film,” aldus Deirdre, algemeen bestuurslid van de stichting. De boodschap van de tweede versie is ook anders dan die van de eerste versie, laat Deirdre weten. “De groep die we voor deze musical hebben, is heel divers en daar gaat de tweede versie ook over. Het acteren creëert een familiegevoel. Het maakt niet uit wat je doet of wie je bent.”

De cast bestaat uit jongeren voor wie de stichting een open oproep online heeft geplaatst. De groep repeteert al geruime tijd voor de musical en begint steeds meer een hechte band te vormen. Voor sommige acteurs voelt het inmiddels als een vriendengroep. “Ik speel de Rode Koningin, de slechterik van de twee koningen. Ik vind het heel leuk om te doen en dat je samen met iedereen een bepaald verhaal kunt vertellen. Het is heel fijn om met deze groep samen te werken, want de sfeer is heel prettig bij iedereen,” aldus een actrice.

 

De stichting is verheugd te zien dat de groep onderling verbonden is en ook buiten de repetities activiteiten met elkaar onderneemt. Een goede band is altijd bevorderlijk, aldus de stichting, die op 6 en 7 april zal optreden in ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht.Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×