Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 werkten samen met wethouders aan een groenere De Ronde Venen

Rondeveense scholieren knotten en snoeien gemeentelijk groen

Op 20 en 21 maart staken honderden leerlingen van groep 6, 7 en 8 de handen uit de mouwen tijdens de Rondeveense Boomfeestdagen. In diverse hoeken van de gemeente hebben de kinderen samen met lokale bestuurders en vrijwilligers bijgedragen aan een groenere en gezondere omgeving door gemeentelijk groen te snoeien en te knotten.

De Boomfeestdag, een nationale traditie sinds 1957, heeft als doel jongeren bewust te maken van het belang van bomen en natuur voor ons ecosysteem. Al meer dan 30 jaar neemt gemeente De Ronde Venen actief deel aan de Boomfeestdag. Dit jaar organiseerde zij samen met NME De Ronde Venen twee Boomfeestdagen vol workshops en groenactiviteiten voor Rondeveense kinderen.

Wethouder Maarten van der Greft gaf het startsein van de Boomfeestdagen. Samen met groep 7-leerlingen van de Fontein en Windroos werd gesnoeid bij het Sportpark in Mijdrecht. Niet alleen de wethouder groen, maar het hele college van B&W stak de handen uit de mouwen. Wethouder Huib Zevenhuizen ging samen met groep 7-leerlingen van de Willespoort en Vlinderbos snoeien langs het talud van de Willisstee in Wilnis. Leerlingen van groep 7 en 8 van de Schakel gingen met wethouder Anja Vijselaar snoeien langs de sportvelden van S.V. Hertha in Vinkeveen. Wethouder Cees van Uden tenslotte snoeide samen met leerlingen van de Piet Mondriaan de slootkant naast de Piusschool in Abcoude. Daarnaast hebben nog veel meer leerlingen zich ingezet om het gemeentelijk groen te knotten en te snoeien.

Wethouder Van der Greft: “Wij zijn ontzettend trots op alle jonge Rondeveners die tijdens de Rondeveense Boomfeestdagen hun handen uit de mouwen hebben gestoken voor onze natuur. Elke boom die we planten of snoeien, draagt bij aan een gezondere, groenere toekomst voor ons allemaal.”AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteRegionationale boomfeestdagnme de ronde venen

Meer in dossier nationale boomfeestdag

Meer in dossier nationale boomfeestdag


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×