Het Wim Sonneveld-Complex: een strijd over het beste van Wim Sonneveld

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’ Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld het publiek welkom.

Niet één, maar twee keer. De twee jonge theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. En dat leidt al meteen tot enige onderlinge frictie: wie van de twee heeft de beste Sonneveld in huis? Er zit dus maar een ding op: een duel.

De makers presenteren zich als opponenten ten opzichte van elkaar: Moree verlangt naar een veilig soort jarenvijftignostalgie en put daar troost uit; Somer verfoeit het, hij vindt dat theater over het nu moet gaan. De tijden zijn veranderd en je kunt Sonneveld daar niet klakkeloos in meenemen, meent hij. Eerlijk, die Margootje was toch eigenlijk gewoon ‘veel te jong’, die is nu ‘psychisch een zooitje’. En dat dorp van hem? Wie nu kijkt ziet: ‘het raadhuis is van Bol.com’ en ‘alleen nog stikstofboerderijen’.

Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Het levert hilarische imitaties van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt.

Het Wim Sonneveld-Complex is te zien op zaterdag 6 april a.s. in Theater Piet Mondriaan. Aanvang van de voorstelling is 20:15 uur. Kaartjes kosten € 20,75 /€ 14,75 en zijn te bestellen via www.theaterpietmondriaan.nl.AlgemeenCultuurDe Ronde Venenhet win sonneveld complextheater piet mondriaan abcoude

Meer in dossier het win sonneveld complex

Meer in dossier het win sonneveld complex


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×