Impressie van het nieuwe bedrijventerrein langs de verlegde N201

Honderden inzendingen voor naam nieuw bedrijventerrein

Aan de oproep om mee te denken over de naam voor het nieuwe bedrijventerrein ten noorden van de huidige N201 in Mijdrecht en hiervoor suggesties te doen, is massaal gehoor gegeven. De gemeente ontving meer dan 250 reacties. ,,Echt top dat zoveel inwoners en ondernemers meedenken’’, reageert wethouder Anja Vijselaar (Economie).

Uit alle inzendingen zijn nu 5 namen geselecteerd. Iedereen kan nu één stem uitbrengen op de naam die het bedrijventerrein volgens hem of haar zou moeten krijgen. Mede op basis van de stemming neemt het college een definitief besluit over een naam.

Uit de ruim 250 inzendingen zijn door wethouder Vijselaar, Daniël Storm (voorzitter van de ondernemersvereniging VIB), Jarieke Heemskerk (gemeentelijk accountmanager bedrijven) en Peter Kerklaan (projectleider nieuwe bedrijventerrein) 5 namen geselecteerd. ,,Sommige suggesties voor namen zijn één keer gedaan, door verschillende inwoners is ook een aantal keer dezelfde naam voorgesteld. We hebben daarom het aantal mogelijkheden waaruit inwoners en ondernemers nu kunnen kiezen uitgebreid van 3 naar 5. Op die manier doen we recht aan de grote hoeveelheid inzendingen.’’

De 5 namen en een korte toelichting:

• Zuiderpolder. Het bedrijventerrein komt in het zuidelijk deel van de Noorder-Zuiderpolder die in de 19e eeuw als polder Groot Mijdrecht is drooggelegd
• Waverlanden. Het terrein ligt aan de Waverveense kant van de huidige N201
• Het NBM (Nieuwe Bedrijventerrein Mijdrecht). In de volksmond zal het nieuwe bedrijventerrein vaak zo ook genoemd worden.
• De Bocht. Als ode aan de bocht in Mijdrecht die al sinds de aanleg van de N201 in de weg zit. Met de komst van het nieuwe bedrijventerrein verdwijnt de bocht.
• Liefkenshoek. De naam verwijst naar de boerderij en later het gelijknamige restaurant dat in dit
gedeelte van Mijdrecht stond.

Inwoners en ondernemers kunnen via www.derondevenen.nl/nieuwenaam één stem uitbrengen op de naam van zijn of haar keuze. Een stem uitbrengen kan tot en met vrijdag 26 april. Mede op basis van de stemming besluit het college van B&W definitief welke naam het terrein krijgt.

De indieners van de geselecteerde namen ontvangen een cadeaubon. Als meerdere personen dezelfde naam hebben ingediend, wordt willekeurig een naam getrokken. De ontvangers van de cadeaubon ontvangen hierover bericht.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsnaam nieuw bedrijventerrein


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×