Twee lezingen bij natuurvereniging De Groene Venen

Natuur- en milieuvereniging De Groene Venen organiseert op 23 april a.s. twee lezingen en een Algemene Ledenvergadering.

De eerste lezing wordt verzorgd door Emile Nat en die gaat over de waterkwaliteit. Emile Nat is als ecoloog en bioloog afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is specialist op het gebied van kranswieren en andere onderwatervegetatie. Emile onderzoekt al decennialang de onderwatervegetatie in de Botshol, en tijdens zijn lezing zoomt hij in op de relatie tussen waterplanten en waterkwaliteit in dit gebied. Ook de maatregelen die worden genomen om de waterkwaliteit in de Botshol te verbeteren en de connectie met de Vinkeveense Plassen komen aan bod.

De tweede lezing op 23 april a.s. wordt verzorgd door Luuc Mur. Vorig jaar kondigde Luuc na ruim 50 jaar (!) zijn vertrek aan als bestuurslid bij De Groene Venen. Na de lezing van Emile Nat neemt hij met een korte presentatie over 50 jaar De Groene Venen in stijl afscheid van de vereniging.

De lezing van Luuc Mur wordt gevolgd door de uitreiking van De Groene Pluim. Deze prijs wordt door Vereniging De Groene Venen uitgereikt aan iemand die zich in onze gemeente bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur.

Na de uitreiking volgt een korte pauze en wordt de jaarlijkse Algemene ledenvergadering 2024 van De Groene Venen gehouden.

De lezingen en de Algemene Ledenvergadering op 23 april a.s. worden gehouden in de Zuwezaal van De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen. De aanvang is 19:30 uur. De toegang is gratis voor leden en niet-leden

Kijk voor meer informatie op www.degroenevenen.org of mail via natuur@degroenevenen.org.AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsVinkeveenlezing onderwatervegetatieluuc murnatuur en milieuvereniging de groene venen

Meer in dossier lezing onderwatervegetatie

Meer in dossier lezing onderwatervegetatie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×