Lezing over de Utrechtse Domkerk bij historische vereniging

Na de algemene vergadering van de historische vereniging ‘De Proosdijlanden’ op donderdag 25 april geeft Joke Kok-Hamersma een lezing over de Domkerk in Utrecht.

Wie kent de Domkerk niet? Een iconisch gebouw in wat eens de belangrijkste stad van onze gewesten was. Maar, kent iedereen ook de geschiedenis van de kathedraal? Waarom staat de kerk uitgerekend op deze plek? Is het nu een rooms-katholieke of een protestante kerk? Waarom zijn toren en kerk gescheiden van elkaar en wat is nu het ‘geheim van de zolder’?

De Domkerk maakt misschien op veel bezoekers een saaie indruk; grijs en grauw hoor je vaak, maar wie goed kijkt, ziet dat er ongelooflijk veel moois te zien is. Daarover gaat de lezing.

De lezing wordt gehouden in de Oudheidkamer van De Proosdijlanden aan de Croonstadtlaan 4a te Mijdrecht. Aanvang vergadering 20:00 uur. Aanvang lezing 20:30 uur.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenMijdrechtNieuwsdomtorendomunderhistorische vereniging de proosdijlandenlezing domkerk utecht

Meer in dossier domtoren

Meer in dossier domtoren


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×