Subsidie voor ingestorte boerderij Industrieweg Mijdrecht

De boerderij langs de Industrieweg in Mijdrecht is al tijden velen een doorn in het oog. De boerderij, een rijksmonument, is vervallen en het dak is volledig ingestort. Ondanks vragen in de gemeenteraad en overleg met het college van B&W werd niets aan het langzaam tot een ruïne vervallende pand gedaan.

Daar gaat hopelijk binnenkort verandering in komen. Het college van gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft namelijk besloten geld uit het Fonds Erfgoedparels uit te trekken voor onderhoud en restauratie van de boerderij. In totaal krijgen 19 rijksmonumenten geld uit dat fonds.

Na de restauratie krijgt de boerderij een nieuwe bestemming als lunchcafé voor de omliggende bedrijven, waarbij het verhaal over de geschiedenis verteld blijft worden.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: ”Ook dit jaar hebben we veel verschillende aanvragen vanuit alle hoeken van onze provincie binnengekregen. Daar ben ik blij om en het is fijn dat we ze allemaal hebben kunnen honoreren uit het Fonds Erfgoedparels. Hierdoor kan de restauratieachterstand verder worden ingelopen, blijven onze rijksmonumenten in goede staat en worden ze behouden voor de toekomst.”

Naast de boerderij aan de Industrieweg krijgen o.a. een theekoepel bij de buitenplaats Vechtoever, de toren bij kasteel Nijenrode en Slot Zuylen geld uit het Fonds. In totaal draagt de provincie € 4,9 miljoen bij aan onderhoud en restauratie van de 19 Erfgoedparels.

Foto: provincie UtrechtAlgemeenCultuurDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsfonds erfgoedparels

Meer in dossier fonds erfgoedparels

Meer in dossier fonds erfgoedparels


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×