Werkzaamheden Ringdijk 2e Bedijking afgerond

De rijbaan van de Ringdijk 2e Bedijking is volledig vernieuwd. Daar waar de fundering slecht was, is deze opnieuw aangebracht. Verzakkingen zijn hiermee hersteld. Bomen in de berm tussen de rijbaan en het fietspad zijn gekapt, hier komen nieuwe bomen voor in de plaats. Ook het fietspad parallel aan deze weg is opgeknapt, evenals de T-splitsing met de A.C. Verhoefweg. De brug over de Kerkvaart is opgeknapt. Om de veiligheid te verbeteren, is er een nieuwe geleiderail aangebracht, is de maximumsnelheid verlaagd en zijn verkeersdrempels aangebracht.

Het gehele asfalt is tot aan de fundering verwijderd. Daar waar de fundering slecht was, is deze ook verwijderd en overal op gelijke hoogte opnieuw aangebracht. Vanaf daar is een laag van circa 20 cm nieuw asfalt aangebracht. De enorme verzakking van de weg is hiermee opgehaald.

Wethouder Anja Vijselaar van Mobiliteit: “Ik ben erg tevreden over de nieuwe, verbeterde verkeerssituatie. Ook zijn er verkeersdrempels aangebracht en is de maximumsnelheid van 80 km/u omlaag gegaan naar 60 km/u. Dit, samen met de nieuw geplaatste geleiderail zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid is verbeterd.”

Het fietspad dat aan de rijbaan loopt, is ook opgeknapt. Hier is nieuw asfalt en is nieuwe markering aangebracht. Dit geldt ook voor de T-splitsing met de A.C. Verhoefweg. Daar is nu meer ruimte gecreëerd.

In de tussenberm van de rijbaan en het fietspad zijn bomen gekapt. Hiervoor komen nieuwe bomen terug. Deze kunnen echter nog niet geplant worden omdat er kabels van Stedin onder liggen. Stedin heeft het buiten werking stellen van deze kabels in de planning staan. Zodra dit gebeurd is, zullen de nieuwe bomen geplant worden.

De brug over de Kerkvaart is opgeknapt. Leuningwerk is geconserveerd/geschilderd, betonoppervlakken zijn hersteld en asfalt is vernieuwd waarbij waterdicht membraam is aangebracht en voegovergangen opnieuw gemaakt zijn.

Feiten opgesomd:
• Er is 11.075 m2 asfalt (á 9.035.000 kg) opgebroken en verwijderd;
• Er is 11.700 m2 nieuw asfalt aangebracht;
• Er zijn 1.345 bermblokken aangebracht;
• Er zijn 9 drempels aangebracht;
• Er is 5,3 km lengtemarkering aangebracht;
• Er is 95m2 aan overige markeringen, zoals haaientanden, blokken en taludmarkering aangebracht;
• Er zijn 39 reflectorpalen geplaatst.AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×