Stichting Leergeld: 'Ieder kind mee laten doen'

Kinderen die opgroeien in armoede kunnen om financiële redenen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Als zij op school of waar dan ook niet mee kunnen doen, wordt het voor hen nog moeilijker om aan te blijven haken bij leeftijdsgenootjes.

Dat is voor de initiatiefnemers een belangrijke drijfveer geweest om sinds begin dit jaar te werken aan de oprichting van Stichting Leergeld De Ronde Venen. Zij willen deze kinderen laten meedoen, want nu meedoen is straks meetellen! De stichting biedt hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij kunnen zich hierdoor verder ontplooien, kennis opdoen, vaardigheden ontwikkelen en hun eigenwaarde vergroten. De stichting wil helpen met wat deze kinderen nodig hebben zoals schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagpakket.

Hoewel er nog veel moet gebeuren gaat de stichting na de zomervakantie operationeel worden. Maar men kan het niet alleen en de stichting is daarom op zoek naar mensen die bereid zijn te helpen. Mensen met een groot sociaal hart die zich samen met de stichting willen inzetten voor deze kinderen en willen helpen de stichting verder uit te bouwen. Met maar één doel voor ogen: ieder kind mee te laten doen.

De stichting is dringend op zoek naar intermediairs: vrijwilligers die ons willen helpen met het bezoeken van ouders van kinderen die tot de doelgroep behoren en om hulp vragen. De stichting hanteert het vier ogen principe. Dat wil zeggen dat de hulpbehoefte altijd met twee personen (liefst man-vrouw) wordt geïnventariseerd en dat er een inkomens- en eventueel een schuldentoets wordt gedaan.

Het huisbezoek geeft inzicht in de problemen waarmee gezinnen te maken hebben en biedt de stichting de kans om de hulpvraag met maatwerk te beantwoorden. Door het huisbezoek leert men het gezin van dichtbij kennen en gaat men ‘naast’ de ouder(s) van de kinderen staan met als doel de kansen van het kind te vergroten.

Om deze belangrijke functie goed te kunnen vervullen wordt uiteraard een grondige training aangeboden

Daarnaast zoekt de stichting vrijwilligers die zich willen bezig houden met Social Media en met de website van de stichting. De Landelijke Stichting levert het sjabloon voor de website aan maar deze moet worden aangepast aan de lokale situatie. Een goede zichtbaarheid en vindbaarheid is belangrijk voor gezinnen die op zoek zijn naar ondersteuning, maar ook voor potentiële sponsoren.

Als jonge stichting kunnen we ook op andere gebieden goed vrijwilligers gebruiken die zich voor dit mooie doel willen inzetten (o.a. fondsenwerving, dataverwerking etc.).

Aarzel niet en neem contact op met Bob de Koff, via bob@dkoff.nl, of mobiel op 06 46 20 62 22.

Kijk voor meer informatie over Leergeld op de website van de landelijke stichting.



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegio


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×