Vind een baan op de banenmarkt

De gemeente organiseert voor de tweede keer een banenmarkt. Deze markt is bedoeld om werkzoekenden te matchen met vacatures bij lokale bedrijven. De opkomst bij een eerdere banenmarkt was zo groot, dat de gemeente besloot er op 18 juni nog één te doen.

“De bedoeling is dat werkgevers en inwoners die op zoek zijn naar een baan met elkaar in gesprek gaan en kijken of er matches zijn. Op de banenmarkt is de drempel van het solliciteren via een CV en een brief in eerste instantie weggenomen. Werkzoekenden kunnen gemakkelijk in gesprek met werkgevers en meteen al hun vragen stellen. Op die manier zijn de eerste contacten laagdrempelig,”  aldus Robbert Wortel, woordvoerder gemeente De Ronde Venen. 

Het aanbod van banen is deze keer wat anders dan de vorige editie. Zo zijn er deze keer verschillende banen in de zorg, schoonmaak, logistiek, productie, beveiliging, bouw en detailhandel. Er is ook een uitzend- en detacheringsbureau. Veel keuze dus. De banenmarkt is er voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk en voor bedrijven die naar werknemers zoeken. “In het bijzonder is er aandacht voor mensen uit de participatiewet. Mensen die ingeschreven staan bij het UWV zijn persoonlijk uitgenodigd,” vertelt Robbert Wortel.

De reacties op de vorige banenmakt waren erg enthousiast. Zo vertelde bezoeker Sandra uit Mijdrecht: “Online raak je vaak het overzicht kwijt. Nu kan ik direct met iemand in gesprek komen over het werk. Dan weet je meteen of het iets voor je is. Je hebt persoonlijk contact met iemand van het bedrijf. Dat vind ik fijn.”

Wethouder Anja Vijselaar wilde graag voor de zomer nog een banenmarkt en dat is dus nu gelukt. “We hebben hier een mooi aantal werkgevers uit de regio waar veel kandidaten op af komen. De mensen zijn betrokken en willen écht aan het werk. Sommige vacatures bij bedrijven zijn moeilijk te vervullen. Met de banenmarkt kunnen wij als gemeente hierin een rol spelen”, aldus Anja Vijselaar. AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsbanenmarkt


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×