Mystiek genootschap in beweging: Lionsclubs Uithoorn en Mijdrecht-Wilnis overwegen fusie

Tijdens de organisatie van de badeendenrace van afgelopen zaterdag kwam er een interessant nieuwtje naar voren: de Lionsclubs van Uithoorn en Mijdrecht-Wilnis overwegen een fusie. Deze race, georganiseerd door Lionsclublid en ondernemer Aad van der Wilt, was niet alleen een groot succes, maar onthulde ook de plannen voor een historische samensmelting van deze twee clubs.

Deze schijnbaar mystieke club, meer dan 100 jaar oud, is een wereldwijd netwerk van ondernemende vrijwilligers die zich inzetten voor humanitaire doelen en gemeenschappen versterken met lokale projecten. “Je moet ervoor gevraagd worden,” aldus Van der Wilt, die benadrukt dat het vroeger nogal eens elitair overkwam, maar tegenwoordig is dat allang niet meer zo. “Dorpsschilders, advocaten, ondernemers, we komen samen om te discussiëren, ervaringen te delen, evenementen op te zetten en vooral om veel gezelligheid te beleven. Onze dorpen zitten vol betrokken gelijkgestemden die iets willen doen voor de omgeving waarin ze leven,” vertelt Van der Wilt. “Kom eens langs en je bent verkocht.”

Lions met Grijze Manen: Met jong bedoelen we vijftigers

De Lionsclub, ooit een eer om voor gevraagd te worden, kampt nu met een zekere vergrijzing en een gebrek aan jonge aanwas. Van der Wilt wijt dit aan het toenemende individualisme in de maatschappij, maar ziet een kentering. “De Lionsclub draait juist om samenwerking en het inzetten van expertise en netwerken voor het goede doel,” legt hij uit. “De Lions bijeenkomsten geven energie. Naast de inzet voor goede doelen zorgen ze voor veel gezelligheid en kameraadschap, met regelmatige bijeenkomsten waar ervaringen worden gedeeld en duurzame vriendschappen ontstaan. Het is een unieke mix van maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke groei die het lidmaatschap zo aantrekkelijk maakt. ‘Als iedereen een beetje bijdraagt aan z’n omgeving, dan gaat de wereld er een beetje mooier uitzien,’ met die overtuiging is Van der Wilt lid. “Ik zie dat die betrokkenheid voor je eigen omgeving gelukkig weer toeneemt.”

De Lionsclubs van Uithoorn en Mijdrecht-Wilnis onderzoeken nu een mogelijke fusie, aangezien ze aangrenzende regio’s bestrijken. Om deze mogelijkheid te verkennen, organiseerden ze eerder gezamenlijk de succesvolle Lenterit, een evenement dat hen inspireerde om verdere samenwerking te verkennen. “Het smaakte naar meer,” aldus Van der Wilt. “Door hun krachten te bundelen creëren we een sterk netwerk van gelijkgestemden.”



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsbadeendjesracec

Meer in dossier badeendjesracec

Meer in dossier badeendjesracec


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×