In balans over de vloer bij Senior Sportief Actief

Over een vloer  lopen en kijken hoe groot je risico is om te vallen? Het kon bij Senior Sport Actief op de smartfloor. Door gewoon over deze vloer te lopen wordt de balans gemeten. Heb je een valrisico, dan is het handig om naar een valpreventiecursus te gaan. Op de stempelpost van de Fietsvierdaagse bij het Veenweidebad kon je je loopje gaan doen.

In de smartfloor zitten sensoren die meten hoeveel balans iemand heeft. Door over de vloer te lopen, wat gewoon met schoenen kan en eventueel ook met een rollator of stok, wordt de meting naar de computer gestuurd. “De smartfloor maakt je eigenlijk bewust van het feit of je echt een cursus moet gaan volgen waarbij je werkt aan je balans of een valpreventiecursus moet volgen”, vertelt Petra Taal van Senior Sportief Actief. 

 

“De meeste mensen denken dat ze er nog niet aan hoeven te beginnen omdat ze nog jong zijn, maar het is beter om zo’n cursus te volgen voordat je zover bent dat je vaker valt. Het wordt dan alleen maar moeilijker. Bij de cursus leren we ook hoe je moet vallen. Dat doet een fysiotherapeut, alleen zij mogen de cursus geven. Wij zelf geven ook de lessen van In Balans.,Hier kijken we naar de spierbalans en het steviger maken van je spieren, hoe kan je nu het beste lopen. Zodat je uiteindelijk goed voorbereid bent.’

 

De valpreventie cursussen worden al lang gegeven in de gemeente, dit jaar is het in opdracht van het Rijk. ‘We moeten veel meer mensen naar de cursussen proberen te halen, want het heeft natuurlijk ook met de gezondheidskosten te maken’, aldus Petra Taal. Vrijdag 28 juni is er weer een in Vinkeveen. 

 AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwssenior sportief actief


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×