Woerdense fietsvierdaagse doet  Mijdrecht aan

De eerste Woerdense fietsvierdaagse vond afgelopen week plaats. Onze gemeente was in de routes van de 40 km en 60 km niet te missen, want via Vinkeveen ging het naar de stempelpost bij het Veenweidebad in Mijrecht.

De route die begon in Woerden voerde langs twee Rondeveense bezienswaardigheden: het Spoorhuis in Vinkeveen en de Melktap in De Hoef. Vooral in de ochtend was het erg druk. Er werd een flinke regenbui verwacht in de middag en die wilden de fietsers graag ontwijken.

 

Door de samenwerking met provincie Utrecht en het landelijke programmabureau Doortrappen zijn er verschillende activiteitspunten in de route, zo ook bij het Veenweidebad. Daar stond Henny Aafjes. Na het stempelen ging ze met de fietsers over een parcours. Hier legde zij met een paar oefeningen uit hoe de fietsers goed op en af moesten stappen. 

 

“Eerst moeten ze 30 seconden lang squatten, de bovenbeenspieren zijn namelijk heel belangrijk bij het fietsen. Gemiddeld moeten ze dan eigenlijk vijftien of zestien squats doen. Daarna moeten ze over de pionnen heen, een voor een met de benen, alsof ze op een fiets stappen’, vertelt Henny Aafjes. Op haar jas prijkt onder het logo van Doortrappen het motto ‘Veiliger fietsen tot je 100ste’. “Dat is belangrijk; ouderen moeten zo veilig én zo lang mogelijk blijven fietsen. Neem maar een flyer mee met allemaal tips hoe je daarvoor kunt zorgen. Blijf goed je lichaam trainen; fietsen brengt je toch onafhankelijk van A naar B”. 

 AlgemeenDe Ronde VenenMijdrechtNieuwsfietsvierdaagse

Meer in dossier fietsvierdaagse

Meer in dossier fietsvierdaagse


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×