Nieuw inkoopbeleid bij de gemeente

Gemeente De Ronde Venen heeft nieuw inkoopbeleid. De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van mei 2024 het ‘Inkoopbeleid gemeente De Ronde Venen 2024-2030’ unaniem vastgesteld. Hiermee wil de gemeente de juiste balans vinden tussen beste prijs, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap.

Wethouder Anja Vijselaar (Economie) is trots op het nieuwe inkoopbeleid en blij over de wijze waarop dit in nauwe samenwerking met raadsleden tot stand is gekomen. ,,Als gemeentelijke overheid dragen we de verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan een houdbare en duurzame toekomst. Onze inkoopstrategie speelt hierin een cruciale rol. Maar omdat de wereld om ons heen continue verandert, was ons oude inkoopbeleid aan een update toe”, aldus de wethouder.

De gemeente investeert alleen al aan grote projecten de komende vier jaar al bijna € 45 miljoen.

Vijselaar: “Dat willen we zo sociaal, ecologisch en financieel verantwoord mogelijk doen. We willen bijvoorbeeld intensief samenwerken met onze lokale ondernemers en ze actief uitnodigen CO2 te reduceren. Samen met onze leveranciers gaan we de uitdaging aan om een duurzame toekomst te bouwen en werken we aan continue innovatie’’, aldus Vijselaar.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegioSportwinkelwoningbouw


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×