Voedselbankactie De Vinken levert 90 pannenkoekpakketten op

Korfbalvereniging De Vinken heeft in april en mei een succesvolle actie gehouden om de Voedselbank De Ronde Venen te steunen. Dankzij de inzet van veel leden zijn 90 pannenkoekpakketten verzameld voor de voedselbankgezinnen in de gemeente.

De Vinken deed mee aan de landelijke voedselbankactie Sport, een initiatief ondersteund door diverse sportbonden. Deze actie richtte zich op het inzamelen van houdbare producten en het aanbieden van gratis proeftrainingen. In overleg met Voedselbank De Ronde Venen stelde De Vinken als doel voor de 90 voedselbankgezinnen in de gemeente een pannenkoekpakket samen te stellen, elk met een pak pannenkoekmix, stroop en poedersuiker.

De actie werd afgetrapt met een speciale vrienden- en vriendinnentraining voor de jeugd. Deelname hieraan kostte een pak pannenkoekmix. Het evenement was een groot succes en werd in stijl afgesloten met het eten van heerlijke pannenkoeken, gebakken door vrijwilligers. Het leverde bovendien een mooie start van de actie op.

In de weken die volgden, doneerden veel leden, ouders, opa’s en oma’s producten voor de actie. Daarnaast zamelde De Vinken statiegeldflesjes in, waarvan de opbrengst aan de actie werd gedoneerd. Ook het bestuur deed een bijdrage om het doel van 90 pakketten te halen. En dat is gelukt!

In totaal werden zes kratten vol spullen ingeleverd bij de Voedselbank De Ronde Venen. Ook zijn er meetrainkaartjes verstrekt voor gratis proeftrainingen in het nieuwe seizoen, zodat de gezinnen ook de kans krijgen om deel te nemen aan sportactiviteiten.

KV De Vinken kijkt terug op een geslaagde actie en dankt alle leden en betrokkenen die hebben geholpen aan de actie.



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieNieuwsSport


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×