VSBfonds financiert verbindende ideeën voor 'Breek door je Bubbel

Met ‘Breek door je Bubbel’ financiert het VSBfonds ideeën die zorgen voor ontmoeting tussen mensen uit verschillende groepen, oftewel bubbels. Via de tijdelijke impuls kan iedereen met een idee om buiten bubbels te breken, laagdrempelig een aanvraag doen. Ideeën in de provincie Utrecht en een aantal andere provincies, kunnen meedoen.

De polarisatie in Nederland neemt toe en mensen uit verschillende groepen verliezen elkaar steeds meer uit het oog. Voor een sociale, inclusieve en creatieve samenleving is het echter essentieel om anderen buiten de eigen ‘bubbel’ te ontmoeten. Voorbeelden van verschillende bubbels zijn ouderen en jongeren, mensen met verschillende culturele of religieuze achtergronden en mensen uit de LHBTI+ gemeenschap en daarbuiten. Door deze ontmoetingen verbreden mensen hun blik en ontstaat er meer respect voor de ander.

Bernt Schneiders, directeur van VSBfonds, over het belang van ‘Breek door je Bubbel’: “Vandaag de dag staan we voor een breed scala aan maatschappelijke uitdagingen. Meer dan ooit is het belangrijk dat we de verbinding met elkaar opzoeken. Daarvoor hebben we betrokken mensen nodig, die zich inzetten voor een ander en met hun projecten zorgen voor ontmoeting met elkaar. Zo creëren we een samenleving waarin iedereen meedoet.”

Mensen met een idee dat bubbels doorbreekt, kunnen hun idee nog tot 24 juni a.s. insturen. Kijk daarvoor op vsbfonds.nl/breekdoorjebubbel voor meer informatie.

Foto: VSBfonds



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenEconomieNieuwsRegiobreek door je bubbelvsbfonds

Meer in dossier breek door je bubbel

Meer in dossier breek door je bubbel


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×