Bibliotheken bundelen krachten voor toekomst

De bibliotheekorganisaties van De Ronde Venen, Stichtse Vechten (AVV) en het Groene Hart (HGH) gaan samen verder. Na het ondertekenen van een intentieverklaring eerder dit jaar, wordt in het najaar een officieel besluit genomen. De verwachting is dat de fusie per 1 januari 2025 een feit is.

Vorig jaar hebben de bibliotheekorganisaties intensief gesproken over de uitdagingen en kansen voor de toekomst. Ze hebben gekeken naar hoe de bibliotheken kunnen bijdragen aan de maatschappelijke doelen in hun werkgebieden. Om de ontwikkelingen aan te kunnen en de organisaties toekomstbestendig en flexibel te maken, is er meer organisatiekracht nodig.

De conclusie van beide organisaties is dat een fusie aanzienlijke meerwaarde biedt. Door schaalvergroting kunnen ze efficiënter werken en beter inspelen op de behoeften van de samenleving.

Op dit moment zijn AVV en HGH druk bezig met de voorbereidingen voor de fusie. Ze werken aan een gezamenlijke inhoudelijke ambitie, een strategisch koersplan en de organisatorische integratie. Ook de financiële consequenties en de bedrijfsvoering worden nauwkeurig bekeken.

De Angstel Vecht en Venen (AVV) bibliotheekorganisatie beheert de filialen in Abcoude, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Kockengen, Maarssenbroek, Breukelen, Loenen, Maarssen-dorp en het afhaalpunt in Nieuwer ter Aa. De Groene Hart-bibliotheekorganisatie omvat de bibliotheken in Woerden, Harmelen, Zegveld, Linschoten, Oudewater, Kamerik en Montfoort. Vanaf 1 januari 2025 zullen al deze bibliotheken onder één nieuwe organisatie vallen.



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsBibliotheek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×