Leer reanimeren op de EHBO-avonden

Er is veel belangstelling voor EHBO-avonden in onze gemeente. Bij de KNV EHBO De Ronde Venen kun je in juni naar een van de twee avonden over reanimeren.

‘Onze vereniging wilde thema-avonden organiseren om zo Rondeveners enthousiast te krijgen voor EHBO. Denk hierbij aan EHBO op vakantie, EHBO bij kinderen en EHBO op wintersport. Vorig jaar bleek dat er een enorme belangstelling was voor een thema-avond reanimeren. Daarom hebben we in het huidige seizoen de reanimatieavonden gecontinueerd en zelfs uitgebreid’, aldus Thea van Kleef van de EHBO-vereniging. “Voor de eerste EHBO-avond op 18 juni kregen we te veel aanmeldingen. Maar ook de extra avond later in de maand is inmiddels volgeboekt.”

De avond begint met een stukje theorie, hoe herken je een hartstilstand, wat zijn de symptomen en hoe handel je verder. Vervolgens wordt uitgelegd hoe borstcompressies gegeven moeten worden, samen met mond-op-mond beademing en het aansluiten van de AED. Dan volgt het oefenen op poppen. De poppen die worden gebruikt zijn genderneutrale poppen. “Op de lesavond wordt uitgebreid ingegaan op de symptomen van een hartaanval bij zowel mannen als vrouwen. De verschillende signalen worden door onze docente goed uitgelegd en verteld. Ook wordt uitgelegd hoe om te gaan met een beha (daar zijn er ook verschillende van) en/of het scheren van de borstharen bij mannen voor het aansluiten van de AED. Dat er verschillen zijn in het man en vrouw zijn wordt zeker door onze docente benadrukt en behandeld”, vertelt Thea van Kleef

“Voor ons is het heel belangrijk om zo veel mogelijk mensen te leren reanimeren. Waar je ook bent, er kan altijd iemand een hartstilstand krijgen. Jij dus ook. Je probeert zo iemands leven daadwerkelijk te redden. Hoe meer mensen dit kunnen, hoe groter de kans op overleven is, ook voor jezelf”, aldus Thea van Kleef. Omdat het zo belangrijk is om reanimatievaardigheden te hebben staat er ook al een aantal EHBO-avonden gepland in oktober en in het volgend jaar. 



AlgemeenDe Ronde VenenEHBONieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×