Oplossing in zicht voor toiletproblemen Raadhuisplein

Het afgelopen jaar is het openbare toilet aan het Raadhuisplein met enige regelmaat niet toegankelijk geweest via de buitendeur. Dit zorgt voor veel frustratie bij het winkelend publiek, maar ook bij Brian de Kooker, eigenaar van Graaf Jan, die bijna een jaar geleden Rendez Vous overnam.

Hoewel het toilet zelf open is, blijft de buitendeur vaak op slot door aanhoudende overlast. Op marktdagen wordt het toilet bijvoorbeeld verstopt met groenten en in de avonduren muren besmeurd, vermoedelijk door hangjongeren. Dat kost niet alleen veel tijd en geld om op te lossen, maar is vooral heel onaangenaam voor mensen die naar het toilet moeten.

“Ik vind het jammer dat mensen denken dat wij het openbare toilet permanent hebben afgesloten. We hebben inderdaad veel overlast ervaren en op bepaalde momenten de toiletruimte moeten afsluiten,” aldus Brian. “Op 5 mei was de toiletruimte wederom zwaar besmeurd, wat leidde tot de beslissing om de buitendeur voorlopig te sluiten.”

Sinds de overname vorig jaar is Graaf Jan in gesprek met de gemeente, die de verbouwing van het toilet in 2005 deels financierde, om tot duidelijke afspraken en een oplossing voor de overlast te komen. Afgelopen dinsdag bespraken Brian en de gemeente een voorstel om de beheerkosten te delen. Het toilet zou dan van dinsdag tot en met zondag overdag weer vanaf het Raadhuisplein toegankelijk zijn, tot sluitingstijd van de winkels. Hiermee blijft het toilet gesloten tijdens de uren van de meeste overlast, maar via de buitendeur toegankelijk voor het winkelend publiek. Op maandag stelt het gemeentehuis zijn eigen toiletruimte open via de receptie.

Brian is positief over het gesprek en benadrukt dat: “iedereen nog steeds via de hoofdingang van Graaf Jan welkom is om binnen te komen en van het toilet gebruik te maken.” De gemeente verwacht binnen 2 weken overeenstemming te hebben over de heropening en schoonmaak van het toilet.



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteMijdrechtNieuwsToilet

Meer in dossier Toilet

Meer in dossier Toilet


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×