De eerste deelauto in De Ronde Venen in februari 2022

Autodelen een mooi alternatief?

Willen Rondeveners gebruik gaan maken van deelauto’s? De gemeente start samen met Goedopweg een onine peiling naar de interesse in het delen van elektrische auto’s.

 

Autodelen heeft verschillende voordelen. Wethouder Anja Vijselaar licht toe:”Dit bespaart kosten voor deelnemers, omdat ze geen dure auto hoeven te kopen of onderhouden. Ook is het beter voor het milieu, omdat we minder auto’s nodig hebben voor dezelfde hoeveelheid verkeer. En het zorgt ervoor dat we minder parkeerplaatsen nodig hebben, wat de leefbaarheid en ruimte in de buurt ten goede komt.”  Dit initiatief sluit aan bij de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Rondeveners worden aangemoedigd om deel te nemen aan de peiling. Een inwoner van Mijdrecht die hieraan al heeft deelgenomen zegt: “In ons huishouden is het heel wisselend hoe vaak we een auto nodig hebben. Toch zijn er regelmatig momenten dat een auto noodzakelijk is, of deze al in gebruik is. We zien car sharing als een ideale oplossing om toch toegang te krijgen tot een (extra) auto, maar deze niet ongebruikt op de parkeerplaats te laten staan voor een groot deel van de tijd.”

Geïnteresseerden kunnen de peiling invullen via derondevenen.nl/deelauto. De resultaten van de peiling zullen gebruikt worden om te bepalen of en hoe autodelen verder geïmplementeerd kan worden in de gemeente.



AlgemeenDe Ronde VenenGemeentedeelautoklimaat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×