Eerste paal geslagen voor nieuwe brug in Demmerik

De bouw van de nieuwe brug in Demmerik is gestart. Op dinsdag 2 juli is de eerste paal geslagen De werkzaamheden duren tot begin september. Daarna staat groot onderhoud aan de weg Demmerik op de rol  en wordt deze ingericht als een 30 km-zone.

In mei zijn op verzoek van bewoners zes bloembakken geplaatst om de snelheid van het verkeer te verminderen. Er is gekeken naar het effect en verkeersdeskundigen bekeken hoe het verkeer op verschillende momenten reageerde. De resultaten tonen aan dat de bloembakken weinig effect hebben op de snelheid. Alleen bij tegemoetkomend verkeer rijden auto’s langzamer. Bij een enquête onder de bewoners zegt 72% van de ondervraagden dat de bloembakken mogen verdwijnen. .

Wethouder Anja Vijselaar (Verkeer) zegt: “Op basis van deze resultaten halen we de bloembakken weg. Tijdens het groot onderhoud richten we de weg opnieuw in. We brengen beige vlakken aan in het midden van de weg, die regelmatig worden onderbroken. Hierdoor kijk je niet naar een lange strook asfalt, maar naar afwisselende vlakken. Ervaringen op andere plekken laten zien dat het verkeer hierdoor langzamer gaat rijden. In combinatie met drempels en verhogingen in de weg leidt dit tot lagere snelheden en een veiligere verkeerssituatie voor voetgangers, fietsers en auto’s.”

 AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsdemmerik


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×