Ondernemers verdiepen zich in circulair ondernemen

Hoe kunnen we het hergebruik van materialen inzetten om zowel omzet te verhogen als kosten te besparen? Deze vraag stond centraal tijdens het Circulair Ondernemerslab, georganiseerd door de gemeente in Fort bij Nigtevecht. Tien ondernemers uit verschillende branches kwamen samen om zich te laten inspireren en om te werken aan circulaire verdienmodellen.

“Circulariteit is een belangrijk onderwerp. We streven naar een duurzame samenleving waarin de levenscyclus van bestaande producten wordt verlengd. Door producten opnieuw te gebruiken, verminderen we afval. Denk aan het hergebruiken van restmaterialen of afvalproducten. Circulair ondernemen kan leiden tot meer winst en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere economie,” aldus wethouder Anja Vijselaar (Economie).

Adviesbureau Route Circulair verzorgde het programma van het evenement. De ochtend begon met een presentatie waarin verschillende circulaire voorbeelden werden besproken. Gastsprekers Astrid van der Horst en Remco van Vliet van Walraven Group en Mandy Ladru van de Schijf Groep deelden hun ervaringen met circulair ondernemen. Daarna discussieerden de deelnemers over circulaire producten die op tafels waren uitgestald.

De middag leverde praktische circulaire ideeën op die verder uitgewerkt kunnen worden. “Dankzij de verhalen en gedeelde ervaringen heb ik inspiratie opgedaan voor mijn bedrijf. Bij een volgend circulair evenement doe ik zeker weer mee,” aldus Wim de Jong van Feka.

Deelnemers aan het Circulair Ondernemerslab waren Van Gerwen Metaaltechniek, Bouw en Aannemingsbedrijf C. Mulckhuyse, Team Switch, Slagerij Woorts, Kif-Kif, Feka, Aquaplus, De 4 Nederland en de gemeente De Ronde Venen. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor een vervolg op dit evenement.Algemeen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×