Groen licht voor sportpark Meijert en bouwrijp maken

De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de aanpassingen aan het sportpark en het bouwrijp maken van de grond voor project De Meijert. Dit betekent dat de tennisverenigingen kunnen samenvoegen en er woningen gebouwd kunnen worden. Ook is het bestemmingsplan ‘De Meijert Noord & Zuid’ vastgesteld.

In het project Meijert komt veel samen: het park blijft behouden, de tennisverenigingen kunnen weer jaren vooruit met het heringerichte sportpark, de overkapping zorgt voor minder overlast voor omwonenden en er komen de broodnodige extra woningen in Mijdrecht.

Wethouder Maarten van der Greft (Sport): “Het is belangrijk dat deze sportlocatie een boost krijgt met extra tennisbanen, padelbanen, een jeu de boulesbaan en een geluidsoverkapping. Veel mensen kunnen hier weer jaren fijn sporten. In het najaar beginnen we met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het slopen van de bestaande hal. Vanaf najaar 2024 tot voorjaar 2025 worden de nieuwe banen en de overkapping aangelegd, zodat de spelers er zo min mogelijk last van hebben. Daarna komt de grond onder Tennisvereniging Mijdrecht vrij voor woningbouw.”

 

 

 

 

Wethouder Huib Zevenhuizen (Wonen): “We willen woningzoekenden snel aan een geschikt huis helpen. Daarom is De Meijert zo belangrijk. Uiteindelijk komen er 90 sociale huurappartementen, 16 koopwoningen, 54 zorg- en aanleunappartementen, 42 koop- of huurwoningen en een gezondheidscentrum. Dit is echt een groot aantal woningen, voor ieder wat wils. We bouwen voor starters, senioren en mensen met een zorgbehoefte. Zodra de grond van Tennisvereniging Mijdrecht vrij komt, starten we met de bouw van de eerste woningen: 8 vrije sector woningen en 90 sociale huurappartementen.”

 

 

Viktor Ruijgrok en Maurice Sterk (bestuursleden tennisverenigingen): “Na intensief overleg en onderhandeling staan we nu aan de vooravond van een vernieuwde en toekomstbestendige sportaccommodatie met tennis-, padel- en jeu de boulesbanen. We blijven in overleg met alle betrokkenen om de overgang naar de nieuwe accommodatie soepel te laten verlopen. We zien uit naar de oplevering rond 1 april 2025 en zullen dat moment zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan!”

Voor de bouw van woningen op het terrein van het voormalige partycentrum wordt een apart bestemmingsplan vastgesteld. Dit plan wordt eind 2024 aan de raad voorgelegd.AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsmeijerttennis

Meer in dossier meijert

Meer in dossier meijert


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×