Gaat geplande fietstunnel onder N201 niet door?

Gedeputeerde Staten (GS) wil toch geen fietstunnel aanleggen onder de N201. Er zouden te weinig fietsers van de tunnel gebruikmaken om de investering van 13 miljoen euro te rechtvaardigen. Na de zomer valt hierover het definitieve besluit. Het college van De Ronde Venen gaat op verschillende manieren bezwaar maken tegen dit voorstel. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen voor maximale inspanning voor de fietstunnel.

De fietstunnel is belangrijk voor de verkeersveiligheid van fietsers die van Waverveen of het nieuwe bedrijventerrein De Bocht naar Mijdrecht rijden. Door de verlegging van de N201 verbetert de doorstroming van het verkeer, maar zonder de fietstunnel wordt het gevaarlijker voor overstekende fietsers. Daarom stond de aanleg van de tunnel in de oorspronkelijke plannen.

Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit) zegt: “Dit voorstel kwam voor ons als een grote verrassing. Anderhalf jaar geleden hebben Provinciale Staten nog unaniem een motie aangenomen waarin GS werd opgedragen de fietstunnel op te nemen in de plannen. Eerder dit jaar hebben we inwoners gevraagd mee te denken over de fietstunnel. Gezien het grote belang en de verwachtingen die zijn gewekt, vinden we als college het heel belangrijk dat de fietstunnel er komt.”

De gemeenteraad vindt de aanleg van de tunnel essentieel voor de verkeersveiligheid en doorstroming op de N201. Ze vinden het zeer ongewenst als de tunnel niet wordt aangelegd, gezien de lange voorbereidingstijd en de verwachtingen die bij de inwoners zijn gewekt.

 AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteMijdrechtfietstunneln201

Meer in dossier fietstunnel

Meer in dossier fietstunnel


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×