Vakantielezen: Lezen is een Avontuur!

Deze zomer is er weer een spannende actie van de Bibliotheek voor alle kinderen, of ze nu thuis blijven of op reis gaan. Kinderen die blijven lezen in de vakantie, blijven beter op hun leesniveau. Dit helpt hen het hele schooljaar door!

Vakantielezen voor Groep 3 en 4

Voor beginnende lezers is er Vakantielezen. Dit is een avonturenspel waarbij je door Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, Griezelkust en De Sprookjeseilanden reist. In elk land ligt een schat verstopt. In de Bibliotheek is er een speurtocht met aanwijzingen. Je kunt in een boekje bijhouden welke schatten je hebt gevonden. Heb je alle schatten gevonden? Dan kun je meedoen aan de winactie!

Sommige kinderen hebben het boekje al op school gekregen. Heb je het boekje nog niet? Haal het in de Bibliotheek of download het via www.bibliotheekavv.nl/vakantielezen.

 

Zomerchallenge voor de Bovenbouw: BiebBoys

Voor de kinderen uit de bovenbouw is er de Zomerchallenge van de BiebBoys. De BiebBoys gaan op spionnenexpeditie om de antilezer te stoppen, die boeken laat verdwijnen. Maak de opdrachten in het BiebBoys zomerboekje en speel het speurspel in de Bibliotheek. Heb je alle aanwijzingen gevonden? Dan krijg je een toffe BiebBoys-tattoo met een laatste aanwijzing!

Sommige kinderen hebben het boekje al op school gekregen. Heb je het boekje nog niet? Haal het in de Bibliotheek (op=op). Meer info: www.bibliotheekavv.nl/biebboys.

Doe Mee! Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om mee te doen. Wil je toch lid worden? Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid en hoeven geen leengeld, te-laatgeld of reserveringskosten te betalen. Voor hen is de Bibliotheek helemaal gratis!

 



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenBibliotheek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×