Eerste woning toegewezen via Voorrang voor speciale beroepsgroepen

Eerste woning toegewezen 'voor speciale beroepsgroepen’

In Mijdrecht is de eerste sociale huurwoning via de nieuwe regeling ‘Voorrang voor speciale beroepsgroepen’ toegewezen. Willy de Vries, zorgmedewerker bij Zonnehuisgroep Amstelland, ontving de sleutel van haar nieuwe appartement van wethouder Huib Zevenhuizen.

De regeling pakt het tekort aan leerkrachten, politiemensen en zorgmedewerkers in De Ronde Venen aan. Elk jaar komen maximaal tien sociale huurwoningen beschikbaar voor deze beroepsgroepen. Zo hoopt de gemeente deze cruciale medewerkers aan te trekken of te behouden.

Willy de Vries hoorde via een mededeling op haar werk over de regeling. “Ondanks dat ik goed woonde in mijn caravan, was dat op de lange termijn niet houdbaar. Ik reageerde al een tijd op woningen van Cazas, maar zonder succes. Er zijn natuurlijk veel urgentere gevallen dan ik. Maar nu was ik er echt aan toe om een huis te hebben, dus ik vulde meteen het formulier in. Omdat het een woning in een Gemengd Wonen-project is, moest ik ook een motivatiebrief schrijven en op intakegesprek. Ik moest er wel wat voor doen en dat is goed!” vertelt Willy.

Wethouder Huib Zevenhuizen is enthousiast: “Deze pilot was een initiatief van de gemeenteraad en ik ben blij dat we het zo snel konden uitvoeren. Ik heet Willy van harte welkom in De Ronde Venen!”

De gemeente en Cazas Wonen realiseren meer sociale huurwoningen en zoeken voortdurend naar oplossingen om het woningtekort aan te pakken. De ‘Voorrang voor speciale beroepsgroepen’ regeling is een stap in de goede richting.



GemeenteMijdrechtcazas wonenhuib zevenhuizenhuurwoning


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×