Voedselbank De Ronde Venen en de gemeente voor de beoogde nieuwe locatie
Voedselbank De Ronde Venen en de gemeente voor de beoogde nieuwe locatie

Voedselbank naar Werkcentrum aan de Rondweg?

Voedselbank De Ronde Venen en de gemeente hebben een intentieovereenkomst getekend om te verhuizen naar het Werkcentrum in Mijdrecht. De Voedselbank onderzoekt nu of dit technisch en financieel haalbaar is. Hun huidige locatie, het gebouw van de voormalige school De Trekvogel, is binnenkort niet meer beschikbaar.

Het Werkcentrum moet verbouwd en uitgebreid worden met 120 vierkante meter om voldoende ruimte te bieden. Er komen onder andere een zelfbedieningswinkel, een kledingbank en een kantine. Daarnaast wordt het gebouw verduurzaamd met betere isolatie en zonnepanelen.

Om de verbouwing te bekostigen, start de Voedselbank een inzamelingsactie. De gemeente ondersteunt dit door de opbrengst van deze actie te verdubbelen. Voorzitter Willem van den Bruinhorst is enthousiast: “Het biedt rust en verbeteringen op het gebied van ARBO, opslag en hygiëne. Het Werkcentrum is bovendien goed bereikbaar voor zowel cliënten als vrijwilligers.”

Een duurzame toekomst

De Voedselbank kan beginnen met de verbouwing zodra er genoeg financiële middelen zijn. Van den Bruinhorst is positief: “Veel inwoners en ondernemers dragen de Voedselbank een warm hart toe. We zijn afhankelijk van giften, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen een duurzame toekomst voor de Voedselbank kunnen realiseren.”

Sinds 2019 maakt de Voedselbank gebruik van De Trekvogel, samen met andere maatschappelijke organisaties. Volgens afspraak zal dit pand per 2024 niet meer beschikbaar zijn. Wethouder Cees van Uden: “We hebben tot begin 2026 om voor alle gebruikers van De Trekvogel een nieuwe locatie te vinden.”

De Voedselbank ondersteunt ongeveer 300 inwoners met voedselhulp, kleding en advies. Ze draagt ook bij aan het tegengaan van verspilling en draait volledig op vrijwilligers.



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteMijdrechtNieuwsvoedselbank


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×