Buitendeur openbaar toilet Raadhuisplein Mijdrecht weer geopend

Eindelijk oplossing voor toiletproblemen Raadhuisplein

De veelbesproken toiletproblemen op het Raadhuisplein in Mijdrecht zijn eindelijk opgelost. De gemeente vergoedt maximaal 50% van de schoonmaakkosten van Grand Café Graaf Jan, tot €50 per dag. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat het toilet schoon en toegankelijk blijft voor het publiek tijdens de openingstijden van het restaurant, tot minimaal 18:00 uur.

Het toilet zorgde lange tijd voor frustratie door klachten over toegankelijkheid en hygiëne, vooral door overlast van jongeren. Met de nieuwe regeling wil de gemeente deze problemen aanpakken.

Sinds 2005 is het toilet van buitenaf toegankelijk. Toenmalige eigenaar Rendez Vous verplaatste het toilet met een financiële bijdrage van de gemeente. Sindsdien dragen de exploitanten de schoonmaakkosten en het onderhoud. In de afgelopen negentien jaar nam zowel het gebruik als de overlast toe. Er waren geen duidelijke afspraken over de extra kosten, waardoor de situatie vorig jaar onhoudbaar werd.

Na de zomer worden de exacte afspraken schriftelijk vastgelegd, maar de buitendeur van het toilet is inmiddels weer geopend op de afgesproken tijden. Ook het toilet van het gemeentehuis is nog steeds toegankelijk. De openingstijden staan in de HogeNood app.



Mijdrechtopenbaar toilet


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×