Vrijwilligers gezocht voor 'Taal in de Praktijk'

Wil je bijdragen aan de samenleving en anderen helpen hun taalvaardigheden te verbeteren? Doe dan mee als vrijwilliger bij het project ‘Taal in de Praktijk’.

Veel mensen die niet goed Nederlands spreken, vinden het moeilijk om mee te doen in de maatschappij. Ze lopen tegen uitdagingen aan zoals het vinden van (vrijwilligers)werk, deelnemen aan clubs of zelfs het lezen van hun post. Het project ‘Taal in de Praktijk’ biedt deze mensen een unieke kans om hun spreek- en taalvaardigheid te verbeteren.

Wat houdt het project in?

Deelnemers krijgen drie keer per week les: twee keer op een reguliere school en één keer tijdens een praktische sessie. Deze sessies richten zich vooral op spreekvaardigheid en andere praktische taalvaardigheden. Dit helpt hen beter mee te doen in de samenleving.

Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Tympaan De Baat zoekt enthousiaste vrijwilligers om deze lessen te ondersteunen. Je wordt goed voorbereid met de juiste methodes en instructies, zodat je echt een verschil kunt maken. De lessen duren twee uur per week, buiten de schoolvakanties, en vinden plaats in Mijdrecht. De exacte dag wordt in overleg bepaald. De trajectduur is zes maanden.

Geïnteresseerd?

Als je een passie hebt voor taal en cultuur, en minimaal een HAVO-diploma hebt, dan ben jij de perfecte kandidaat! Neem contact op met Nici of Claudia via TidP@stdb.nl of bel 0297-230280.



AlgemeenDe Ronde VenenMijdrechttympaandebaat

Meer in dossier tympaandebaat

Meer in dossier tympaandebaat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×