13 bomen op de A.C. Verhoefweg worden gekapt

Wegwerkzaamheden A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg

Het asfalt wordt vernieuwd en op sommige plekken krijgt de fundering een opknapbeurt. Ook het parallelle fietspad wordt aangepakt. Daarnaast worden de 13 bomen in de bocht, net binnen de bebouwde kom, gekapt vanwege hun slechte staat. Voor elke gekapte boom plant de gemeente een nieuwe.

Maatregelen verkeersveiligheid en handhaving

Om de verkeersveiligheid te verbeteren komen er negen verkeersdrempels op de A.C. Verhoefweg. De maximumsnelheid wordt verlaagd van 80 naar 60 km/u. Omwonenden reageren positief op deze veranderingen. “Er wordt erg hard gereden op de A.C. Verhoefweg, zeker gezien de staat van de weg,” zegt een bewoner. “Het is vooral vervelend dat de snelheid er dan vaak nog flink in zit wanneer het verkeer de bebouwde kom bereikt.”

De gemeente erkent dat verkeersveiligheid sterk afhankelijk is van het gedrag van weggebruikers. “Wij moeten zorgen dat de regels voor iedereen duidelijk zijn,” aldus een gemeentewoordvoerder. De politie geeft snelheidshandhaving in dit gebied geen prioriteit, maar de gemeente blijft de situatie monitoren. Waar nodig worden bij gepland onderhoud maatregelen doorgevoerd, zoals nu.

De werkzaamheden starten begin september en worden, afhankelijk van het weer, naar verwachting in oktober afgerond. De gemeente voert de werkzaamheden in fases uit om overlast te beperken en de bereikbaarheid te waarborgen.

Wegwerkzaamheden A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteMijdrechtNieuwsverkeersdrempelsverkeersveilgheidwegwerkzaamheden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×