CDA stelt vraagtekens bij verkeersdrempels

Vraagtekens bij aangekondigde verkeersdrempels

De CDA-fractie maakt zich zorgen over de geplande verkeersdrempels op de A.C. Verhoefweg. De negen drempels die de gemeente wil aanleggen, zouden voor flinke hinder kunnen zorgen, vooral voor landbouw-voertuigen. CDA-commissielid Rody van der Pouw-Kraan dringt aan op alternatieven, zoals Gumatec-drempels, die beter te passeren zijn voor grotere voertuigen.

Daarnaast vraagt het CDA of er voldoende overleg is geweest met de omwonenden en hoe hun inbreng is meegenomen in de besluitvorming. De partij vermoedt dat de drempels zijn bedoeld om sluipverkeer van vrachtwagens via Dukaton tegen te gaan, wat voor bewoners in Hofland van belang is. Toch benadrukt het CDA dat de belangen van alle weggebruikers zorgvuldig moeten worden afgewogen.

“Verkeersveiligheid is essentieel, maar we moeten onnodige overlast voor landbouwvoertuigen vermijden,” aldus Van der Pouw-Kraan. Hij benadrukt het belang van goed wegenonderhoud dat in samenspraak met de buurt wordt uitgevoerd. “We blijven de besluitvorming met grote belangstelling volgen.”



GemeenteMijdrechtverkeerverkeersdrempels


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×