Zomerschool biedt leerlingen extra ondersteuning

Zomerschool biedt leerlingen extra ondersteuning

Deze zomer kregen basisschoolleerlingen met een leerachterstand de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren tijdens de Zomerschool van Jongerenwerk. In totaal namen tweeënveertig kinderen deel aan het programma, dat liep van 12 tot en met 23 augustus. Onder begeleiding van vrijwilligers volgden de leerlingen bijlessen in taal, rekenen en sociale vaardigheden.

De Zomerschool richtte zich dit jaar op leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Naast de bijlessen was er aandacht voor sport en spel, waarbij de kinderen in kleine groepjes werkten aan hun motorische ontwikkeling. Dit zorgde voor een gevarieerd programma waarin zowel onderwijs als beweging een rol speelden.

Het programma werd afgesloten met een groepsuitje naar Duinrell. Het jongerenwerkteam kijkt terug op een geslaagde editie en waardeert de inzet van zowel de vrijwilligers als de deelnemers.

Huiswerkbegeleiding

In september start de gratis één-op-één begeleiding voor leerlingen met een leerachterstand. Ook het Huiswerkcafé opent weer op woensdag 2 oktober, waar basisschool- en middelbare scholieren terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding. Vrijwilligers die willen bijdragen, kunnen zich aanmelden voor minimaal één uur per week. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christiaan Zijl via c.zijl@stdb.nl.



Algemeenbijlejongerenwerktympaan de baat

Meer in dossier bijle

Meer in dossier bijle


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×