Weggeefwinkel Abcoude sluit definitief de deuren

De Weggeefwinkel in Abcoude sluit 1 oktober definitief zijn deuren. Door nieuwe plannen voor het pand aan de Hoogstraat moet de winkel plaatsmaken, en helaas is er nog geen nieuwe locatie gevonden. De laatste kans om de winkel te bezoeken is op maandag 23 september.

Sinds de opening in februari 2022 draaide de Weggeefwinkel dankzij de inzet van een toegewijd vrijwilligersteam, met de onmisbare hulp van vele vrijwilligers. De winkel was twee ochtenden per week open en trok steevast tientallen bezoekers. Wat begon als een initiatief om de eerste Oekraïense vluchtelingen in het dorp te helpen, groeide al snel uit tot een plek waar alle vluchtelingen en minderbedeelden welkom waren.

Naast het aanbieden van benodigde spullen, bood de Weggeefwinkel ook een luisterend oor en werden er regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. De etalage kreeg steeds een nieuw fris thema om bezoekers aan te trekken, wat bijdroeg aan de warme en gastvrije sfeer.

De sluiting valt de vrijwilligers zwaar. Marian, de drijvende kracht achter de winkel, spreekt namens het team: “Het was heel fijn om iedereen op deze manier te kunnen steunen. De bezoekers waren hele bijzondere mensen die we nooit zullen vergeten. Wij wensen iedereen het allerbeste voor de toekomst.”

Er is ook een speciaal bedankje voor de inwoners van Abcoude die met hun giften bijdroegen aan het succes van de winkel. “Zonder hun hulp was het niet zo’n succes geweest,” benadrukt Marian.

Voor wie op zoek is naar alternatieven: in Mijdrecht is een Kringloopwinkel te vinden en in Amstelveen biedt ‘De Boem’ vergelijkbare diensten.



AbcoudeAlgemeenDe Ronde VenenNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×