Koninklijke Erepenning voor Vrijwillige Brandweer Mijdrecht

Koninklijke Erepenning voor Vrijwillige Brandweer Mijdrecht

De Vrijwillige Brandweer Mijdrecht (VBM) heeft een bijzondere onderscheiding ontvangen ter ere van haar honderdjarig bestaan. Tijdens een oefenavond op 27 augustus werd het korps verrast door burgemeester Maarten Divendal, die hen de Koninklijke Erepenning overhandigde.

De Vrijwillige Brandweer Mijdrecht bestaat al sinds 1924, toen een grote brand in het dorp aantoonde dat de toenmalige plichtbrandweer niet voldeed. Burgemeester Padmos en de heren Verweij en Van der Helm namen het initiatief om een vrijwillig brandweerkorps op te richten. Sindsdien spelen betrokken inwoners van Mijdrecht een cruciale rol in de veiligheid van de gemeenschap.

Burgemeester Divendal sprak lovend over de inzet van het korps: “De vrijwilligers van de VBM zetten zich al honderd jaar met hart en ziel in voor de veiligheid van onze inwoners. Ze reageren snel en professioneel op branden en verlenen hulp waar dat nodig is. Hun werk is van onschatbare waarde voor onze gemeenschap.”

In de loop der jaren is er veel veranderd binnen zowel de gemeente als de brandweer, maar de VBM blijft een vaste waarde. De brandweer in Mijdrecht maakt nu deel uit van de Veiligheidsregio Utrecht, samen met drie andere korpsen in De Ronde Venen. Ondanks alle veranderingen blijft de Vrijwillige Brandweer Mijdrecht springlevend en betrokken.

Op 21 september viert de VBM haar jubileum met een grote Veiligheidsdag in het centrum van Mijdrecht.



AlgemeenMijdrechtbrandweerbrandweer mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×