Beeldmateriaal:Aïcha Raqibi

Nog steeds gezocht: nieuwe klimaatburgemeester

De Ronde Venen is nog steeds op zoek naar een klimaatburgemeester voor de Nationale klimaatweek 2024.  In meer dan 100 gemeenten is er al iemand benoemd, maar bij ons nog niet. Het Ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting doen een extra oproep.

Een klimaatburgemeester is een voorbeeld voor de buurt. Het is iemand die anderen inspireert om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en energie te besparen. Klimaatburgemeesters organiseren tijdens de Klimaatweek activiteiten in hun omgeving om anderen mee te krijgen in de strijd tegen klimaatverandering. Dit jaar is de Klimaatweek van 11 tot en met 17 november.

Je kunt Klimaatburgemeester worden door iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan van alles zijn. Denk aan kleine acties zoals minder plastic gebruiken, of grotere plannen zoals je huis verduurzamen of je straat vergroenen. Iedereen die wil bijdragen, kan zich aanmelden.

Klimaatburgemeesters doen allerlei dingen om het klimaat te helpen. Zo zijn er mensen die hun straat vergroenen door samen een geveltuin aan te leggen. Anderen wonen in een gasloos huis, rijden geen auto meer, of letten goed op wat ze kopen. Ook zijn er Klimaatburgemeesters die bedrijven adviseren over duurzamer reizen. Zo kunnen kleine stappen grote veranderingen teweegbrengen.

Ben jij diegene die De Ronde Venen gaat helpen? Meld je aan als klimaatburgemeester en inspireer je buren om mee te doen! Kijk voor meer informatie en de spelregels op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.

 

 



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsklimaatburgemeester


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×