A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg komende zes weken afgesloten

A.C. Verhoefweg en Tweede Zijweg komende zes weken afgesloten

Tot eind oktober zijn de A.C. Verhoefweg en de Tweede Zijweg in Mijdrecht afgesloten voor groot onderhoud. De wegen krijgen een nieuwe asfaltlaag en ook het naastgelegen fietspad wordt aangepakt. Gedurende de werkzaamheden zijn de wegen beperkt toegankelijk voor aanwonenden, met enkele momenten waarop ook zij geen toegang hebben. Het verkeer wordt omgeleid.

Deze afsluiting betekent dat een belangrijke sluiproute, die vaak wordt gebruikt om de N201 te vermijden, tijdelijk niet beschikbaar is. Dit kan vooral tijdens de spitsuren leiden tot extra drukte, met name rondom de verkeerslichten bij ‘de bocht’.

Planning en afsluitingen

  • Vrijdag 20 september: Asfalteren van de Tweede Zijweg, van Dukaton tot Gouden Reaal. De weg is beperkt toegankelijk voor aanwonenden.
  • Vrijdag 4 oktober: Werkzaamheden aan de A.C. Verhoefweg. De weg is op momenten afgesloten of slechts via één kant bereikbaar.
  • Dinsdag 8 oktober: Het gehele fietspad is afgesloten. Fietsers gebruiken een bypass.
  • Vrijdag 11 oktober: Beide wegen zijn volledig afgesloten voor asfaltering, ook voor aanwonenden.
  • Dinsdag 22 oktober: De laatste fase van het asfalteren vindt plaats. De weg is volledig afgesloten, fietsers gebruiken een bypass.

Geen extra verkeersmaatregelen

Ondanks verzoeken van bewoners om snelheidsremmende maatregelen aan te brengen op de Tweede Zijweg, geeft de gemeente aan dat dit niet in de huidige plannen past. Wel wordt in 2025 bekeken of de snelheid op de weg van 50 naar 30 km/u moet worden aangepast.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober afgerond.



AlgemeenMijdrechtwegafsluitingenwegwerkzaamheden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×