Nieuwe expositie met schilderkunst en keramiek bij KunstRondeVenen

Nieuwe expositie met schilderkunst en keramiek bij KunstRondeVenen

Drie lokale kunstenaars tonen hun werk in de galerie van KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Van realistische schilderijen tot keramiek, bezoekers kunnen zich van donderdag tot en met zaterdag laten verrassen door de veelzijdigheid van deze expositie. De tentoonstelling is te zien van 3 tot en met 12 oktober.

Yvon Koopmanschap, één van de exposanten, werkt al ruim dertig jaar met keramiek. Haar fascinatie voor uitheemse culturen en het slavernijverleden vormt een belangrijke inspiratiebron in haar werk. Ze maakt krachtige vrouwenfiguren, vaak gestookt met de oude Japanse raku-techniek. Deze stookmethode zorgt voor onvoorspelbare resultaten en geeft haar werk een uniek craquelé-patroon.

Schilder Aldert Kamp ontdekte zijn liefde voor kunst pas vijf jaar geleden, toen hij zich inschreef voor een cursus olieverfschilderen. Inmiddels heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, variërend van realisme tot impressionisme. Kamp hoopt bezoekers te inspireren met zijn verhaal: het is nooit te laat om iets nieuws te leren.

Mieke Schenk, autodidact kunstenares, put inspiratie uit de rust van het polderlandschap in Het Groene Hart. Ze schildert realistische landschappen en stillevens, vaak met olieverf op doek. Haar werken stralen een serene sfeer uit en laten de schoonheid van de natuur zien.

De galerie van KunstRondeVenen is geopend van 12:00 tot 16:00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag. Meer informatie over de kunstenaars en hun werk is te vinden op de website en Facebook-pagina van KunstRondeVenen.

 



CultuurDe Ronde Venenkunstrondevenen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×