Kan jouw buurt wel wat meer groen gebruiken?

Kan jouw buurt wel wat meer groen gebruiken?

De gemeente werkt samen met Groen aan de Buurt, een initiatief van natuurorganisaties zoals IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Dit project helpt inwoners om hun ideeën voor een groenere leefomgeving te realiseren.

Groen speelt een belangrijke rol in het klimaatbestendig maken van wijken. Het vervangen van stenen door groen helpt om hitte en hevige regenval beter op te vangen en zorgt bovendien voor een prettigere woonomgeving.

Wethouder Maarten van der Greft (Openbare Ruimte) zegt: “Als gemeente hechten we veel waarde aan groen. Samen met Groen aan de Buurt ondersteunen we inwoners met hun plannen. Dankzij de expertise van deze organisatie kunnen inwoners hun ideeën uitvoeren en zorgen we samen voor mooie, groene initiatieven.”

Zo ontstond in 2020-2021 de buurtoase Kerkelanden in Vinkeveen, een tuin die door bewoners is aangelegd en toegankelijk is voor iedereen.

Heb je een idee voor een plek die wel wat groener kan? Stuur een mail naar groen@derondevenen.nl. Eén wijk wordt uiteindelijk gekozen om op verschillende plekken te vergroenen. Voor ideeën die niet binnen het Groen aan de Buurt-project passen, zijn er alternatieven zoals ‘Goud in je Wijk’ en de Groene Buurtbon.



De Ronde VenenGemeentegroene buurtprojectenklimaatverandering


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×