Bibliotheken verruimen openingstijden

Bibliotheken verruimen openingstijden

De bibliotheken in Mijdrecht en Abcoude zijn vanaf nu langer en vaker open. In Abcoude is er een extra middag bijgekomen en blijft de bibliotheek een uur langer open. In Mijdrecht zijn de doordeweekse openingstijden met een uur uitgebreid. Deze verruiming is mogelijk dankzij een eenmalige subsidie van de overheid.

De overheid heeft de komende jaren meer geld beschikbaar gesteld om de toegankelijkheid van bibliotheken te verbeteren. Dit is een voorbereiding op de wettelijke zorgplicht die vanaf 2026 ingaat. Gemeenten moeten dan zorgen dat iedereen toegang heeft tot een goed bereikbare bibliotheek.

Volgens Eric de Haan, directeur van Bibliotheek AVV, is dit hard nodig: “Elke inwoner heeft recht op een goed bereikbare en volwaardige bibliotheek, waar je terecht kunt om informatie te zoeken, hulp te krijgen, een cursus te volgen of gewoon een krantje te lezen of anderen te ontmoeten.”

Naast de ruimere openingstijden biedt de subsidie ook ruimte voor nieuwe activiteiten. Er worden weer meer workshops en cursussen georganiseerd, zowel voor jongeren als volwassenen.



AbcoudeMijdrechtNieuwsBibliotheek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×