Werkzaamheden en bouwplannen De Maricken II

Werkzaamheden en bouwplannen De Maricken II

De voorbereidingen voor de nieuwe woonwijk De Maricken II zijn in volle gang. Met zo’n 650 geplande woningen, waarvan een groot deel bestemd is voor sociale huur en betaalbare koop, zet dit project in op een diverse en toegankelijke buurt. De focus ligt op woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren, met veel aandacht voor water en groen in de omgeving.

Op woensdag 16 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst om omwonenden en andere geïnteresseerden bij te praten over de werkzaamheden en de bouwplannen. Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen met betrokkenen. De inloop is van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis en aanmelden is niet nodig.

Werkzaamheden en wegafsluitingen

In het kader van de aanleg van De Maricken II vinden er tussen oktober 2024 en juni 2025 verschillende wegafsluitingen plaats aan de Mijdrechtse Dwarsweg. Van 4 november tot 24 januari is de weg volledig afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van het Shell-tankstation. Lijnbussen 126 en 130, fietsers en voetgangers kunnen de weg wel passeren, en ook blijven alle woningen en het tankstation bereikbaar vanaf de Veenweg.

Daarnaast zijn er ook wegwerkzaamheden gepland op het kruispunt Mijdrechtse Dwarsweg/Bonkestekersweg/Voorbancken, nabij wijk Vinkeveld. Deze starten op 14 oktober en lopen tot 6 december. Alle werkzaamheden zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd om de doorstroming en veiligheid te waarborgen.

Wethouder Huib Zevenhuizen benadrukt het belang van deze uitbreidingsplannen: “In de Maricken II gaan we ongeveer 650 woningen realiseren en is daarom een belangrijk project voor alle mensen die in De Ronde Venen een woning zoeken. Het grote aantal woningen betekent ook dat er nieuwe infrastructuur nodig is en kabels en leidingen moeten worden verlegd en vervangen. We proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken.”



De Ronde VenenWilnisde maricken 2wegwerkzaamheden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×